Teatrul Dramatic Fani Tardini Galati

CINCI DIMENSIUNI FEMININE

          de Tamara Constantinescu după texte de Eugène Ionesco

  • Un spectacol de Tamara Constantinescu
    Maestru sunet:
  • Melu Panaitescu
    Maestru lumini:
  • Marian Tarazi

        "Acţiunea se petrece într-un tren, dar nu în oricare, ci chiar în trenul vieţii, unde destinul îl aruncă pe fiecare într-un mod absurd şi greu de înţeles. Un tren în care fiecare urcă cu dotarea lui genetică, cu arborele lui genealogic, cu drumul lui, la fel ca şi într-un tren oarecare, în care intră oameni ne-omogeni, cu viaţa lor, cu frustrările lor, povestind vrute şi nevrute, jucându-se parcă de-a v-aţi ascunselea cu frazele."

Tamara Constantinescu pentru "Viaţa Liberă"  Citeşte articolul în întregime


Cronici

        "Cu certe abilităţi la nivel de compoziţie, actriţa gălăţeană a jonglat cu personaje si stări, umanizând celebrul absurd ionescian, traducându-l într-o seducătoare logică a non-sensului, păstrând spiritul dramaturgului, însa, în acelasi timp, prin personalizări subtile, punându-si amprenta creativă si nuanţând apăsat drumul de la text la spectacol. Profesorul din Lecţia devine de gen feminin, pulsiunile erotice sunt exprimate prin metafora tangoului, rostirea live este dublată mereu de un background al înregistrării, ce funcţionează fie ca ecou, fie ca vorbire difuză a subconstientului. Ludicul primează, chiar si când gravitatea cuvântului, polisemantismul său ţese geografii ale seriozităţii."

Călin Ciobotari în "Flacăra Iaşului"  Citeşte articolul în întregime


        "Prin toate cele cinci apariţii, Tamara Constantinescu reuşeşte să dea acele dimensiuni care fac diferenţa între teatrul absurd şi celelalte forme de teatru, folosind tragicul şi comicul doar ca supape de exteriorizare a vacuumului creat de singurătate, de imposibilitatea comunicării, într-un joc straniu, sincer şi pasional. "

Ruxandra Anton pentru "liternet.ro"  Citeşte articolul în întregime
 Galerie foto

Copyright © 2012 Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galaţi