Teatrul Dramatic Fani Tardini Galati

CUTIA PANDOREI

                                    de Katalin Thuróczy

  DISTRIBUŢIA:
 • Ioana Citta Baciu
 • Cristian Gheorghe
 • Petrică Păpuşă
  REGIA ARTISTICĂ:
 • Eugen Făt
  SCENOGRAFIA:
 • Gabriela Bondărescu Catargiu
  REGIA TEHNICĂ:
 • George Breabăn
  SUFLEUR:
 • Delia Gheorghe
  TRADUCEREA:
 • Anamaria Pop

    "Piesa originală are două personaje, în reprezentaţia mea apar trei personaje, am mai introdus un rol, pe care eu îl consider esenţial. Este o comedie neagră, care prezintă un conflict între generaţii.
    Pretextul este o comoară, însă, de fapt, piesa vorbeşte despre relaţia dintre personaje. [...]
    E un exerciţiu de actorie, nu voi folosi muzică, doar sunete. Mai avem, de asemenea, un decor superb, impresionant. Piesa e chiar realistă, e diferită faţă de ceea ce am făcut până acum, am schimbat puţin stilul".

Eugen Făt pentru "Viaţa Liberă"  Citeşte articolul în întregime


    "Am primit cu bucurie rolul, chiar dacă îl consider extrem de greu. Mai mult, când sunt doar două personaje pe scenă, rolul este cu atât mai solicitant, dar îmi place la fel de mult".

Ioana Citta Baciu pentru "Adevărul de Seară"  Citeşte articolul în întregime


Cronici

    "După ce toate emoţiile posibile au zburat de-a lungul spectacolului, pe fundul Cutiei Pandorei au rămas, la final, doar lacrimile. Lacrimi de fericire, împletite cu speranţa că la Galaţi cultura teatrală e pe cale să renască. [...]
    Mi-a plăcut foarte mult. Actorii şi regizorul au reuşit să meargă chiar dincolo de textul meu. Am descoperit în reprezentaţie nişte relaţii psihologice pe care nici eu nu le-am imaginat. Am văzut multă senzualitate la personajul întruchipat de Ioana Citta Baciu, lucru care în textul meu lipsea, a spus după premieră Katalin Thuróczy. [...]
    La prima vedere, regizorul dispare din piesă, însă o serie de elemente de fundal, aparent neesenţiale, scot în evidenţă o viziune regizorală deplină. Eugen Făt creează spaţiul perfect pentru jocul excepţional al actorilor Ioana Citta Baciu, Cosmin Panaite şi Petrică Păpuşă."

Marius Ţuca în "Viaţa Liberă"  Citeşte articolul în întregime


    "Punerea în scenă a fost una magistrală. Cei trei actori au smuls minute în şir de aplauze din partea auditoriului fascinat. Ioana Citta Baciu a interpretat rolul Hildei, o femeie în vârstă de 77 de ani; Cosmin Panaite - rolul Bandi, nepotul Hildei; iar Petrică Păpuşă rolul Aurel, cel de al doilea soţ al Hildei.
    Cutia Pandorei este o dezvăluire fără menajamente a destinului unei familii măcinată de ideea unei moşteniri ascunse, pe care au căutat-o neîncetat, transmiţând această obsesie şi urmaşilor. Căutarea le-a mutilat sufletele, condamnându-i la o existenţă angoasată, izvorâtă din duşmănii fratricide insurmontabile, crimă şi atacuri în miez de noapte. [...]
    Piesa interpretată de actorii gălăţeni pune auditoriul în faţa unei introspecţii de o sinceritate dură a existenţei: spre ce ne îndreaptă propriile fapte şi alegeri."

Mihaela Kanti în "Monitorul de Galaţi"  Citeşte articolul în întregime


    "O poveste bine închegată şi captivantă, într-un spectacol bun, despre pasiune, ură, egoism, trădare, răzbunare, crimă, dar şi dragoste, cu suspans şi ceva umor, este Cutia Pandorei de la Galaţi."

Ruxandra Anton pentru "liternet.ro"  Citeşte articolul în întregime

 Galerie foto

Copyright © 2012 Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galaţi